سرویس سیاست مشرق- ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب ماموریت یافته است که چشمانداز و مدل مطلوب آینده فعالیت احزاب زنان را طراحی و در اختیار تصمیم سازان جریان اصلاحات قرار دهد.
این ائتلاف با تکیه بر پیوستگی سیاست ورزی مدرن با مقوله حقوق بشر از تمرکز خاص جریان اصلاحات بر نسل اول حقوق بشر که جنبه های صرفا سیاسی را شامل انتقاد کرده و تاکید دارند باید نسلهای دیگر حقوق بشر و توجه «حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی» و تصریح بر حق تحصیل، حق اشتغال و مباحث عدالت اجتماعی و محو فقر و... مورد تاکید قرار گیرد.
این تشکل اصلاح طلب همچنین بر ضرورت توسعه ادبیات حقوق بشری و پیوند دادن آن با مسائل روز جامعه تاکید کرده و بر این باورند که این خط مشی موجب فراخ شدن دامنه بدنه اجتماعی جریان اصلاحات و نیز ارتباط گیری وثیق با لایه های مختلف اجتماعی خواهد شد.
گفته شده است که نرگس محمدی روی این تغییر گفتمانی اثرگذاری ویژه داشته و رفتارهای این شخص روی زنان اصلاحطلب سایه انداخته است؛ نرگس محمدی در حالی خود را فعال حقوق بشر میخواند که حاضر نیست کودک کشی در غزه را محکوم کند.
اصلاح طلبان ساختاری و در راس آنان لیدر اصلاحات در یک راهبرد کلان، مجموعه تلاش هایی را در حال ساماندهی هستند که به واقع بدنبال شیفت جریان اصلاحات از «امر سیاسی» به «امر اجتماعی» و تلاش برای بهره گیری از این ساحت برای تقویت «امر سیاسی مطلوب خود» برای سال های آینده هستند، این اقدامات در جهت کسب نمایندگی آشوبگران در فتنه پاییز سال گذشته صورت گرفته است.